fbpx

Onze favoriete pasta: pasta Ceci

Als we op vakantie zijn in Italië eten we elke dag pasta. Ze eten hier namelijk pasta zoals men in Nederland brood eet. Je kunt hierin eindeloos variëren. Denk aan pasta met aubergine, met courgette, pompoen, huisgemaakte tomatensaus, a la puttanesca (met olijven en kappertjes) of pasta met bruine bonen, ook heerlijk.
In Nederland eten we over het algemeen wat minder gluten en variëren we vaker met graansoorten zoals rijst, quinoa, amaranth of aardappelen. Niet omdat we een gluten intolerantie hebben maar omdat het soms wat zwaarder op de maag kan vallen. Als we op vakantie zijn hebben we daar eigelijk geen last van en dat heeft volgens ons twee redenen:

  1. Op vakantie maak je je veel minder zorgen en ben je veel relaxter waardoor je spijsvertering beter werkt.

  2. Het tijdstip waarop we eten. In Mediteraanse landen eten ze in de middag hun grootste maaltijd tussen 12:00 en 14:00. Rondom dit tijdstip is je spijsvertering het sterkst en verteer je dus beter. ‘s Avonds eten we dan een lichte salade of watermeloen. Alhoewel, stiekem halen we ook wel vaak pizza of een ijsje.
    Verder staan er elke dag ook heerlijke verse groenten op tafel, en op z’n tijd een slokje rode wijn.

Van kikkererwten kun je een heerlijke en romige pastasaus maken, EN ZO SMAAKVOL! Wij gebruiken Pappardelle Pasta van Garofalo voor de ultieme smaak en structuur beleving. Let er wel op dat je een pasta koopt waar geen ei in zit.

Hoe bereid je het:
  • Spoel de kikkererwten af en zet ze in ruim water op het vuur. Kook ze ongeveer 60 minuten totdat ze gaar zijn. (Tip: Wij koken vaak een grotere portie kikkerwerten en vriezen een deel in om een andere keer te gebruiken)

  • Als de kikkererwten gaar zijn neem je ongeveer driekwart van de kikkererwten met een ruime scheut van het vocht apart en maal deze tot een romige saus met de staafmixer.

  • Zet in een grote wokpan de olie op het vuur met de fijngesneden knoflook en de verse/gedroogde peper. Voeg de overige kwart (hele) kikkererwten toe, de gepureerde kikkererwten en wat extra vocht en roer het tot een glad mengsel. Laat dit op zacht vuur borrelen zodat alle smaken goed in kunnen trekken.

  • Ondertussen zet je de (pappardelle) pasta aan de kook. Als deze klaar is voeg je de pasta toe aan de romige kikkererwtensaus. Meng goed door en serveer met verse of gedroogde peterselie.

Buon appetito!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Go With The Glow

Go With The Glow (GWTG) is een coachingspraktijk en kennisplatform, opgericht door Isabella Machinè en Loulou Machinè. Wij helpen vrouwen en moeders om te stralen van binnenuit.

nieuw ebook:

Plantaardige natuurvoering en Ayurveda voor kids

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Stuur een bericht!
Heb je een vraag?