fbpx

Loulou’s soep

Op een blauwe maandag heb ik dit recept uit de mouw geschud en sindsdien is het niet alleen bij mij thuis een wekelijks terugkerend gerecht, ook iedereen voor wie ik deze soep maak is hooked! En daarom deel ik met liefde dit recept voor mijn signature Loulou dish!

Lees verder »

Hazelnoot-sinaasappel balletjes

Deze balletjes zijn in een handomdraai gemaakt en een heerlijk zoet maar verantwoord tussendoortje. Maak ze bijvoorbeeld op zondag zodat je de hele week een lekker toetje of snack in de koelkast hebt liggen.

Lees verder »

Voedsel uit de vriezer – Hoe gezond is dat nou eigelijk?

In de vriezer heb ik altijd wel een pak doperwten liggen voor in de curry, bevroren besjes voor in de smoothie, en als ik eten over heb dan vries ik het wel eens in. Struinend naar nieuwe producten in Veganland kwam ik terecht bij Lazy Vegan: complete invriesmaaltijden boordevol groenten en proteïne. In acht minuten heb je een heerlijke voedzame maaltijd uit de koekenpan op je bord zonder vlees, zonder soja en bovenal zonder gedoe. Klinkt ideaal na een drukke werkdag of een luie zondag. 

Dit leidde mij naar de vraag: Eten uit de diepvries, hoe gezond is dat nou eigelijk? In dit artikel deel ik mijn bevindingen vanuit Westers en Ayurvedische perspectief. 

Lees verder »

Yoga voor de Dosha’s

Yoga wordt tegenwoordig op elke hoek van de straat aangeboden, in allerlei vormen en soorten. Als je zin hebt in een krachtige training kun je een ashtanga les nemen, voor een meer helende practice pak je een restorative of yoga nidra, en voor een speelse partij hang je in de doeken bij aerial yoga. Er is geen ‘one size fits all’ dus welke yoga stijl past nou eigelijk het beste bij jouw behoeften? In dit artikel deel ik hoe yoga je kan ondersteunen vanuit Ayurvedisch perspectief.

Lees verder »

Pasta a ceci

Als we op vakantie zijn in Italië eten we elke dag pasta. Ze eten hier namelijk pasta zoals men in Nederland brood eet. Je kunt hierin eindeloos variëren. Denk aan pasta met aubergine, met courgette, pompoen, huisgemaakte tomatensaus, a la puttanesca (met olijven en kappertjes) of pasta met bruine bonen, ook heerlijk.

Lees verder »

Funky Vegan Choco Mousse

Happy Meatfree Monday! Elke maandag proberen we een vleesvrij recept te delen. Lukt niet altijd, want hè… life! Enfain, wij waren laatst uit eten bij plant based cafe Soil en terwijl we de Kimchi Black Bean Bowl aan het verorberen waren, fantaseerden we al over welk vegan toetje we daarna zouden nemen. Het werd de vegan chocolade mousse van Funky Vegan uit haar gelijknamige bak boek. We vonden deze ZO lekker, dat we via instagram een berichtje hebben gestuurd naar auteur Emma of we alsjeblieft dit recept mochten delen. (What a time to be alive right?) Gelukkig deelde zij het gedachtegoed sharing is caring, dus voilà; eat your heart out!

Lees verder »

Aardappel cakes – vegan en glutenvrij

Deze gevulde aardappel cakes zijn gevuld met champignons, courgette en romige kaassaus. Ze zijn vegan en glutenvrij en geschikt voor zowel klein als groot.

Als je dit recept eenmaal hebt gemaakt, dan heb je een overheerlijke simpele kaassaus leren te maken met maar drie (!) ingrediënten!

Lees verder »

(H)eerlijke Tiramisu

Waarschijnlijk komt onze liefde voor goed eten van onze Italiaanse roots af. Toen wij overstapten op een plantaardig dieet verklaarde onze Italiaanse familie ons voor gek. Wat eten jullie dan nog wel? vragen ze dan. Nou, genoeg! Authentiek Italiaanse gerechten toveren we met veel plezier om tot veganistische pareltjes. Voor de lekkerste pasta’s en pizza’s kun je eindeloos variëren met verschillende groenten en peulen.

Lees verder »

Exotisch Chia ontbijt

Met dit exotische ontbijtje waan je je voor even op de Caribiën! Deze chia pudding met kokos, mango en passievrucht is heerlijk als ontbijt, tussendoortje

Lees verder »
Stuur een bericht!
Heb je een vraag?