fbpx

Glow Kerstmenu

Dit jaar geen dierlijke eiwitten op het kerstmenu, maar ook geen plantaardige. Excuse me Yep dat lees je goed. De proteïnen in ons kerstmenu zijn van Quorn en dat is een mycoproteine. 

Hiervoor wordt geen vee gebruikt en ook geen planten, maar een natuurlijke, voedzame schimmel die op de grond groeit. Quorn is een bron van hoge kwaliteit eiwitten, rijk aan vezels, laag in verzadigd vet en zonder cholesterol. Voor de productie van mycoproteïne wordt tot wel 90% minder landbouwgrond en water gebruiken dan bij de productie van sommige dierlijke eiwitbronnen. Hoe duurzaam is dat!

Tover je kerstklassiekers gemakkelijk om in een duurzaam, voedzaam, diervriendelijk en natuurlijk ook lekker kerstmenu, bestaande uit een gevulde kerstpompoen, gevulde portobello’s en asperges met roomsaus. 

Gevulde kerstpompoen

Ingrediënten:

  • 1 pak Quorn Vegetarische stukjes
  • 1 flespompoen
  • 1 grote rode ui
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 200 g spruitjes
  • 100 gram cranberries
  • 150 g gekookte quinoa
  • 30 g peterselie 
  • 4 eetlepels port
  • 1 koffielepel verse tijmblaadjes
  • Keukentouwtje om te binden

Zo maak je het:

  1. Snijd de fles pompoen in twee, bestrijk de helften met olijfolie en leg ze in een ovenschotel. Bak ze 45 min. Op 180 graden tot ze net zacht geworden zijn.
  2. Terwijl de pompoen aan het bakken is kun je de vulling klaarmaken. Hak de ui en laat hem sudderen tot hij doorzichtig is.
  3. Snijd de spruitjes in vieren, hak de Quorn in iets kleinere, grovere stukjes en gooi ze samen met de veenbessen in de pan met ui. Kook 10 minuten op een halfhoog vuur tot de veenbessen opengebarsten zijn.
  4. Giet de post erbij en laat alles nog 5 minuten koken.
  5. Voeg de quinoa, de peterselie en de tijm eraan toe en meng goed .
  6. Wanneer de pompoen klaar is, schep dan uit het midden de zaadjes en een beetje vruchtvlees om een kanaaltje te maken. Zo maak je plaats voor de vulling. Hak het vruchtvlees, voeg het bij het mengsel in de pan en meng stevig. 
  7. Schep de vulling in de beide pompoenhelften, leg ze op elkaar en bind ze samen met het touwtje
  8. Zet ze nog 20 minuten in de oven tot ze helemaal doorbakken zijn

Gevulde portobello’s

Ingrediënten: 

  • 4 portobello’s
  • 300 gram spinazie
  • 4 eetlepels olijf olie
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 100 gram veganistische roomkaas
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 2 tenen fijngesneden knoflook
  • 2 eetlepels edelgistvlokken
  • Peper en zout

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  2. Fruit de knoflook in 2 eetlepels olie en bak de spinazie tot deze geslonken is. Zet het vuur uit en roer de edelgistvlokken erdoorheen. 
  3. Snijd de steeltjes uit de portobello, deze kun je weggooien. Lepel er wat ‘vruchtvlees’ uit en meng dit door de spinazie. Je kunt eventueel ook de onderkant recht afsnijden zodat de portobello stevig blijft liggen. Het afgesneden vlees kun je ook bij de spinazie gooien.
  4. Meng de overige 2 eetlepels olijfolie met de Italiaanse kruiden en strijk dit mengsel over zowel de binnenkant als de buitenkant van de portobellos. Vul deze daarna met de spinazie en top af met pijnboompitten en gebrokkelde vegan kaas. Top af met peper en zout. 
  5. Plaats de portobellos 20 minuten in de oven.

Asperges met roomsaus

Ingrediënten: 

  • 1 pakje groene asperges
  • olijfolie
  • 1 teentje knoflook gesneden
  • 1/2 pakje sojaroom
  • 2 eetlepels edelgist vlokken
  • zwarte peper en zout
  • 1 theelepel sojasaus

Zo maak je het:

  1. Bak of gril de asperges met knoflook, olijfolie en zwarte peper. 
  2. Verwarm in een pannetje de overige ingrediënten voor de room.

Et voila! Je kerstmenu is klaar. Geniet ervan! 

Ga jij ons kerstmenu maken? Vergeet ons dan vooral niet te taggen op Instagram.

Wil jij meer van deze tips and tricks ontvangen? Schrijf je in voor onze maandelijkse news update van Go With The Glow. Laat je gegevens achter en je ontvangt binnen enkele minuten een bevestigingsmail.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Go With The Glow

Go With The Glow (GWTG) is een coachingspraktijk en kennisplatform, opgericht door Isabella Machinè en Loulou Machinè. Wij helpen vrouwen en moeders om te stralen van binnenuit.

nieuw ebook:

Plantaardige natuurvoering en Ayurveda voor kids

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Stuur een bericht!
Heb je een vraag?