fbpx

Funky Vegan Choco Mousse

Happy Meatfree Monday! Elke maandag proberen we een vleesvrij recept te delen. Lukt niet altijd, want hè… life! Enfain, wij waren laatst uit eten bij plant based cafe Soil en terwijl we de Kimchi Black Bean Bowl aan het verorberen waren, fantaseerden we al over welk vegan toetje we daarna zouden nemen. Het werd de vegan chocolade mousse van Funky Vegan uit haar gelijknamige bak boek. We vonden deze ZO lekker, dat we via instagram een berichtje hebben gestuurd naar auteur Emma of we alsjeblieft dit recept mochten delen. (What a time to be alive right?) Gelukkig deelde zij het gedachtegoed sharing is caring, dus voilà; eat your heart out!

 

Wat je nodig hebt:

  • 150 g pure chocolade
  • 60 ml aquafaba
  • 50 g witte basterdsuiker
  • egg replacer + water ter vervanging van 2 eidooiers
  • 200 ml vegan slagroom
  • 50 g vegan melkchocolade

Extra

  • Een mixer
  • 4 glaasjes (of als je het echt nodig hebt: 1 groot glas!)
  • Rasp

 

Hoe je het maakt

  1. Smelt de chocolade au bain-marie.
  2. Klop de aquafaba en 25 gram van de suiker met een mixer tot een schuim met stijve, witte pieken.
  3. Meng in een niet al te kleine kom de egg replacer met het water en de overgebleven 25 gram suiker tot deze bijna is opgelost.
  4. Klop in een ruime kom de slagroom stijf. Note: je hebt nu dus 4 kommen: eentje met gesmolten chocolade, eentje met stijfgeklopte aquafaba, eentje met het egg-replacermengsel en eentje met stijfgeklopte slagroom.
  5. Roer de gesmolten chocolade door het egg-replacermengsel.
  6. Spatel het chocolademengsel door de slagroom.
  7. Spatel beetje bij beetje het aquafabaschuim door het mengsel. Doe dit snel, zodat de mousse luchtig blijft.
  8. Schep de mousse in de glaasjes of in jouw ene grote glas.
  9. Rasp de melkchocolade en strooi dit over de mousse.

Een paar variaties

  • Schep 40 gram geraspte kokos door de mousse, nadat je het aquafabaschuim door het mengsel hebt gespateld.
  • Top de mousse met verse aardbeien.

Dit recept komt dus uit het bak boek Funky Vegan. Volg @funky.vegan op Instagram voor meer zoete verleiding!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Go With The Glow

Go With The Glow (GWTG) is een coachingspraktijk en kennisplatform, opgericht door Isabella Machinè en Loulou Machinè. Wij helpen vrouwen en moeders om te stralen van binnenuit.

nieuw ebook:

Plantaardige natuurvoering en Ayurveda voor kids

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Stuur een bericht!
Heb je een vraag?