fbpx

Asian Flower bowl met lupine tempe van Bumi

Tempeh is een klassieke en bekende vleesvervanger die normaal gesproken van soja gemaakt wordt. Omdat het een gefermenteerde variant is, is deze makkelijker te verteren dan bijvoorbeeld tofu. Toch kiezen sommige mensen er om verschillende redenen voor om minder- tot geen soja te consumeren. And then there was Bumi !

Bumi maakt tรฉ lekkere ready-to-eat tempeh blokjes van Franse lupine bonen. Lupine is een – helaas nog vrij onbekende maar zeer duurzame – peulvrucht (en tevens bodemverbeteraar) die dichtbij huis groeit, en ook nog eens super voedzaam is. Het bevat namelijk net als de soja boon een compleet eiwit/aminozuur profiel.

Tempeh lekker krijgen is een kunst. Zoals onze moeder het maakt is het ons nog niet gelukt, maar gelukkig hoeven we ook geen poging meer te doen. De Bumi tempeh komt namelijk in drie verschillende smaken; Aziatisch gekruid, Indiaas gekruid en Mexicaans gekruid en heeft inmiddels een vaste plek veroverd in ons weekmenu!

Zie hieronder het recept voor deze heerlijke Asian Flower bowl met Bumi tempe. Het is een proteรฏne rijke maaltijd door de tempeh, maar ook de combinatie van quinoa met linzen. De verschillende kleuren op het bord bieden waardevolle nutriรซnten en anti-oxidanten. Het bevat gezonde vetten en omega 3 door de avocado en hennepzaad olie, vitamine C door de paprika, en jodium door de nori vellen. We highly suggest you try it out!

Wat heb je nodig voor 2 personen:

  • 1 bakje Bumi tempeh Aziatisch gekruid
  • 1/2 zakje sugarsnaps
  • 2 handjes sla met edible flowers (wij haalden deze bij de Marqt)
  • 1 pak bimi
  • 6 eetlepels quinoa (ongekookt)
  • 6 eetlepels linzen (ongekookt)
  • 1/2 avocado
  • 1/2 gele paprika
  • 1 bakje snack nori vellen
  • 1 limoen
  • Bosje koriander
  • Een eetlepel hennepzaadolie
  • Tamari
  • 1 eetlepel vers geraspte gember
  • 1 eetlepel olie naar keuze
  • 1 teen gesneden knoflook
  • 2 eetlepels hummus

Zo maak je het:

Bak de Bimi en sugarsnaps samen in de olie met de knoflook, de vers geraspte gember en eetlepel tamari saus.

Snijd de paprika en avocado in reepjes.

Kook de quinoa en linzen samen in een pannetje.

Snijd de limoen in partjes.

Maak de bordjes op door eerst de salade te verdelen over de bordjes. Vervolgens maak je een bedje van de quinoa en linzen en deze top je af met de avocado, paprika, bimi en sugarsnaps. Strooi de kant en klare tempe over de bowl (of warm deze eventueel even mee met de bimi en sugarsnaps). Versnipper 2 nori vellen over ieder bord en top af met hummus, limoen, koriander en een eetlepel hennepzaadolie.

Ga jij de bowl maken? We zijn benieuwd naar het resultaat! Tag je @gowiththeglow.nl op instagram? ๐Ÿ™‚

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Go With The Glow

Go With The Glow (GWTG) is een coachingspraktijk en kennisplatform, opgericht door Isabella Machinรจ en Loulou Machinรจ. Wij helpen vrouwen en moeders om te stralen van binnenuit.

nieuw ebook:

Plantaardige natuurvoering en Ayurveda voor kids

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Stuur een bericht!
Heb je een vraag?