fbpx

Warm broodje met amandelspijs

Dit broodje doet je denken aan een feeststol met amandelspijs, maar die zijn helaas zelden vegan. Dus besloot Lisa Steltenpool zelf te experimenteren in de keuken, en ontwikkelde een gezonde en smeerbare amandelspijs. Echt goddelijk op noten-rozijnenbrood met een laagje vegan roomboter. Het recept komt uit Lisa haar nieuwste boek: Vegan Vibes maar ze wilde dit kindvriendelijke recept graag met ons delen!

Wat heb je nodig voor 4 personen:

 • 70 g blanke amandelen
 • 4 medjoul dadels
 • 1 tl amandelaroma
 • 1 el water
 • snufje zout
 • 8 sneetjes noten-rozijnenbrood
 • plantaardige roomboter (optioneel)

Zo maak je het:

 1. Doe de blanke amandelen in een keukenmachine en mix 30 seconden totdat ze fijngemalen zijn. Doe ze in een kom en zet apart
 2. Ontpit de dadels en verwijder de kroontjes. Snijd ze grof en doe ze in de keuken machine. Voeg het amandelaroma, water en zout toe en mix weer 30 seconden.
 3. Voeg de gemalen amandelen toe en mix tot een egale spijs. Voeg eventueel extra water toe als hij te dik blijft.
 4. Neem twee sneetjes noten-rozijnenbrood. Smeer eventueel op het ene sneetje een laagje plantaardige boter en op het andere sneetje een ruime laag amandelspijs. Druk de sneetjes brood op elkaar
 5. Zet een koekenpan op het vuur en bak het broodje aan beide kanten ongeveer 2.5 minuut. Eet warm.
 6. Herhaal stap 4 en 5 voor de overige broodjes

Tip: Deze amandelspijs smaakt het lekkerst op noten-rozijnenbrood. Let erop dat dit brood bij de supermarkt meestal melk bevat. Kijk daarom of er een bakkerij in jouw buurt wel vegan noten-rozijnenbrood verkoopt. Anders kan je ook gewone sneetjes brood of afbakbroodjes gebruiken.

Lisa Steltenpool is diëtist en schrijfster van boeken over gezondheid. Ze runt haar eigen diëtistenpraktijk waar ze focust op plantaardige voeding. In januari 2020 verscheen haar nieuwste boek Vegan Vibes: het meest complete boek over hoe plantaardig eten je leven dn de wereld verbetert. Bestel jouw kopie van Vegan Vibes hier.

 

Wil jij meer van deze recepten, tips and tricks ontvangen? Schrijf je in voor onze maandelijkse news update van Go With The Glow. Laat je gegevens achter en je ontvangt binnen enkele minuten een bevestigingsmail.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Go With The Glow

Go With The Glow (GWTG) is een coachingspraktijk en kennisplatform, opgericht door Isabella Machinè en Loulou Machinè. Wij helpen vrouwen en moeders om te stralen van binnenuit.

nieuw ebook:

Plantaardige natuurvoering en Ayurveda voor kids

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Stuur een bericht!
Heb je een vraag?