fbpx

Grünten Carrot Cake Veggie Oats


We eten met z’n alle eigenlijk te weinig groente, dat bleek uit een sectorrapport uitgebracht door de ABN-AMRO over de groente consumptie in Nederland. Het was al langer bekend dat de meerderheid van Nederland niet aan de algemene dagelijkse hoeveelheid van groente komt, maar dit rapport onderstreepte nog eens dat dit met name komt doordat mensen dit nauwelijks bij het ontbijt of lunch eten. Tijdens mijn studie gezondheidswetenschappen merkte ik ook al op dat mensen moeite hebben met hun groenteconsumptie, zeker voor het ontbijt. Ik maakte voor mezelf altijd een havermoutontbijt waar ik groente doorheen verwerkte, wat de smaak had van Appeltaart. Als groente naar taart smaakt is het ineens echt een ander verhaal. Ik was hier zelf heel enthousiast over en besloot dit verder uit te werken om zo die groente consumptie van alle Nederlanders, en hiermee de algehele gezondheid, een flinke boost te geven. Hieruit is Grünten Veggie Oats geboren: ‘ready-to-eat’ havermoutproduct op basis van groente. Deze zijn te vinden in de smaak van taartsoorten Apple Pie, Carrot Cake (vegan) & Red Velvet Brownie. Ze bevatten 63-100 gram groente per portie, dat is 25-40% van de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid. Door je dag te beginnen met Grünten maak je het jezelf zo een stuk makkelijker om  aan voldoende groente te komen. Met deze ontbijtjes wil ik mensen verleiden om de gezonde keuze te maken.

Ze zijn inmiddels te koop bij Crisp, Spar, verschillende groothandelaren en ook verkrijgbaar in onze eigen webshop. Mocht jij nou heel veel tijd over hebben, kun je er natuurlijk zelf ook mee experimenteren. Speciaal voor Go with the Glow heb ik het recept van de Vegan Carrot Cake variant uitgewerkt.

Met het recept kun je ongeveer 300 gram Carrot Cake Veggie Oats maken.

Wat heb je nodig? 

 • 125 ml water
 • 80 gram zoete aardappel
 • 45 gram wortel
 • 20 gram ananas (combinatie van gepureerde ananas en sap)
 • Handje rozijnen
 • 1 tl koekkruiden
 • 25 gram havermout
 • 0,5 tl Stevia
 • 0,5 tl zout

Zo maak je het:

 • Snijd de zoete aardappel in kleine blokjes, en stoom deze beetgaar, ze moet zacht zijn, maar niet te snotterig

 • Rasp de wortel

 • Doe het water, de havermout en een snufje zout samen in een pannetje en kook voor ongeveer 10-15 minuten tot een dikke pap.

 • Doe in de laatste drie minuten de wortel rasp erbij om deze kort zacht te koken. Proef het even om zeker te weten dat de wortel zacht is geworden, is het nog niet helemaal zacht? Kook het dan nog iets langer, maar pas wel op dat je het niet stuk kookt.

 • Pureer de zoete aardappel met de ananas

 • Voeg nu de havermoutpap en koekkruiden bij de zoete aardappelpuree en roer dit door tot een egale massa.

 • Voeg vervolgens de stevia en rozijnen toe, en roer nogmaals goed door.

 • Voeg na eerst geproefd te hebben eventueel nog een beetje zout toe en roer dit door.

Et voilà, een heerlijk en gezond ontbijtje vol groente.

Mocht je dit nu iets te veel werk vinden, of wil je weten of jouw veggie oats net zo goed gelukt zijn als die van ons, dan kun je ze natuurlijk ook gewoon bestellen via grunten.nl 😉

p.s. een leuk extra feitje: De verpakking van Grünten is gemaakt van PLA; een biologisch afbreekbare plasticvervanger. De wikkel kan eenvoudig gescheiden worden en kan bij het oud papier.

Berend Eberson

Ik ben Berend Eberson, 26 jaar, gezondheidswetenschapper, fulltime Veggie lover en oprichter van Grünten. Hiermee wil ik ervoor gaan zorgen dat iedereen op een lekkere makkelijke manier gezonder en meer groente gaat eten, door de gezonde keuze de nr. 1 keuze te maken. Pie-ing up your Veggies met Grünten

Wil jij meer van deze tips and tricks ontvangen? Schrijf je in voor onze maandelijkse news update van Go With The Glow. Laat je gegevens achter en je ontvangt binnen enkele minuten een bevestigingsmail.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Go With The Glow

Go With The Glow (GWTG) is een coachingspraktijk en kennisplatform, opgericht door Isabella Machinè en Loulou Machinè. Wij helpen vrouwen en moeders om te stralen van binnenuit.

nieuw ebook:

Plantaardige natuurvoering en Ayurveda voor kids

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Stuur een bericht!
Heb je een vraag?