fbpx

Beeramisu – voor de mannen

We begonnen Go With The Glow 4 jaar geleden met een stijgende lijn aan vrouwelijke volgers, en de mannen bleven met hun 5% wat achter. Anno 2020 is 20% van onze volgers man, en voor wie dacht dat veganisme alleen voor vrouwen is, think again! Nou zal de documentaire Gamechangers daar vast een steentje aan bijdragen hebben 😉 (Heb je die nog niet gezien? Please go watch it on Netflix!)

Dat vlees op de barbecue geassocieerd wordt met mannelijkheid is SO PASSÉÉ! In het kooboek MAN.EAT.PLANT laat voorloper op de plantaardige levensstijl Lisette Kreischer, zien hoe je planten verdomd lekker bereidt. De grillpan, BBQ, rookoven, specerijen, kruidenguerilla’s en umamibommen zijn de kameraden in de strijd tegen flauw en rauw konijnenvoer! Samen met auteurs Lisette Kreischer en Maartje Borst ruk je die groenten van het land en kook de hel uit deze smaakbommen. Van zondagse braadstukken tot burgers, loaded fries, en stoere stoofpotten: alles wat je graag eet, maar dan plantbased.

Wij delen het recept voor de BEERAMISU uit het MAN.EAT.PLANT boek want… Bier + tiramisu = gestoord lekker.

Wat heb je nodig voor 6 personen?

BEERAMISU

  • 250 ml vegan slagroom (bijv. Alpro of Soyatoo)
  • citroensap van ½ citroen
  • 200 g vegan cream cheese (verkrijgbaar bij natuurvoedingswinkels, bijv. Soyananda of Tofutti)
  • 150 ml stoutbier, plus 3 el extra
  • 25 g suiker, plus 4 el extra
  • 150 ml sterke koffie
  • 1 portie koekjes (zie boven)
  • cacaopoeder om mee te bestuiven

KOEKJES

  • 275 g bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 125 g suiker, plus extra om mee te bestrooien
  • 1 zakje bourbonvanillesuiker
  • snuf zeezout
  • 5 el appelmoes
  • 3 el olijfolie
  • enkele druppels bittereamandelextract of amaretto (naar keuze)

Zo maak je het:

KOEKJES

Verwarm de oven voor tot 170 °C. Meng de bloem, bakpoeder, suiker, vanillesuiker en het zeezout in een ruime kom. Maak een kuiltje in het midden en doe hierin de appelmoes, olijfolie en het amandelextract of de amaretto. Meng alles goed. Doe het

mengsel over in een spuitzak en spuit dunne repen van circa 7 cm op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi de koekjes met suiker en bak ze in circa 15 minuten goudbruin in de oven. Controleer tussendoor of ze niet aanbranden.

BEERAMISU

Klop de slagroom met het citroensap stijf. Klop de cream cheese los. Voeg 3 eetlepels van het stoutbier en 25 gram suiker toe. Klop tot een romige massa. Spatel de slagroom en cream cheese voorzichtig door elkaar; probeer hierbij zoveel mogelijk luchtigheid te bewaren. Meng het resterende stoutbier met de koffie en 4 eetlepels suiker. Haal de koekjes door dit mengsel en leg ze op een schaal. Schep er een laag crème over en herhaal dit proces in twee of drie lagen. Eindig met crème en bestuif met cacaopoeder.

Wil jij meer van deze tips and tricks ontvangen? Schrijf je in voor onze maandelijkse news update van Go With The Glow. Laat je gegevens achter en je ontvangt binnen enkele minuten een bevestigingsmail.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Go With The Glow

Go With The Glow (GWTG) is een coachingspraktijk en kennisplatform, opgericht door Isabella Machinè en Loulou Machinè. Wij helpen vrouwen en moeders om te stralen van binnenuit.

nieuw ebook:

Plantaardige natuurvoering en Ayurveda voor kids

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Stuur een bericht!
Heb je een vraag?