De zoektocht naar een vegan paasbrood in de supermarkt ook al opgegeven? No worries! Louise ontwikkelde dit paasstol recept speciaal voor Go With The Glow, en voor jou! Het is een heerlijke plantaardige variant, die ook jij deze Pasen op tafel kunt zetten. De stol is ontworpen in een extra klein maatje, speciaal voor jou en je partner of je gezinnetje in quarantaine!
Wat heb je nodig voor het brood:
- 200 g (spelt)bloem
- 225 ml sojamelk
- 1 tl gist
- 3 el (kokosbloesem)suiker
- 4 el aquafaba (kikkererwtenvocht)
- 1 tl psyllium vezels
- 1/2 tl zout
- 1/2 tl kardemom
- flinke hand rozijnen en/of cranberry’s, geweekt
Wat heb je nodig voor de spijs:
- 100g amandelmeel
- 75ml ahornsiroop
- Sap van 1/2 citroen
- Vanillepoeder ongezoet
Zo maak je het:
- Vermeng alle ingrediënten voor de spijs met elkaar. Rol er een “worst” van die iets kleiner is dan je cake- of brood vorm en pers het strak in vershoudfolie. Leg dit in de koelkast.
- Vermeng de bloem, sojamelk en gist met elkaar en kneed tot een deeg. Laat dit 30 minuten rijzen.
- Klop de aquafaba iets op met een garde.
- Kneed vervolgens alle overige ingrediënten, behalve de rozijnen en/of cranberry’s door het deeg. Wanneer het een glad geheel is, kneed je de vruchten erdoor. Laat wederom 30 minuten rijzen.
- Kneed het deeg nogmaals goed door. En verdeel in twee gelijke delen met een deegsteker. Leg de eerste helft in de met bakpapier beklede cake- of broodvorm.
- Haal de amandelspijs uit het folie en leg in het midden van het deeg.
- Verwarm de oven voor op 190 C.
- Bedek het spijs volledig met de andere helft deeg en zorg dat het deeg goed aan elkaar plakt. Laat je brood nu nog eens 30 minuten rijzen.
- Strooi wat amandelschaafsel over het brood en bak het in de voorverwarmde oven in 30-35 minuten goudbruin.
- Besprenkel tot slot met poedersuiker.
Tip: Serveer met plantaardige boter en een wat dadelstroop!
Heb jij dit recept ook gemaakt? Tag @louiseloveshealth en @gowiththeglow.nl. We kunnen niet wachten om jouw kunstwerkjes te bewonderen!
