fbpx

Frisse lemon curd

Lemon curd vinden wij heerlijk op een vegan scone maar is op nog zoveel andere manieren te gebruiken. Denk aan topping voor een taart, drizzle over  ijs, besprenkel het over (cup)cakes, gebruik het als stroop op pannenkoeken, als laagje over/tussen een parfait, als vulling voor koekjes, als beleg op toast of direct uit het potje. Heerlijk! Louise toverde deze klassieker om tot een vegan variant.

Dit heb je nodig:

  • Sap van twee citroenen
  • Rasp van 2 citroenen
  • 200 ml romige kokosmelk
  • 100 g ruwe rietsuiker
    1 ½ el arrowroot
  • Snufje kurkuma (optioneel, voor de kleur)

Zo maak je het:

  1. Doe de suiker in een steelpannetje en verwarm – al roerend – tot het vloeibaar is.
  2. Voeg de rasp en het sap van de citroenen, beetje bij beetje, toe en laat dit een minuutje koken.
  3. Vervolgens mag de kokosmelk en de kurkuma erbij.
  4. Wanneer het weer kookt, voeg de arrowroot toe en dit laat je inkoken tot het een volle, ietwat stroperige massa wordt.
  5. Laat het geheel afkoelen voor gebruik.

Heb jij dit recept ook gemaakt? Tag @louiseloveshealth en @gowiththeglow.nl. We kunnen niet wachten om jouw kunstwerkjes te bewonderen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Go With The Glow

Go With The Glow (GWTG) is een coachingspraktijk en kennisplatform, opgericht door Isabella Machinè en Loulou Machinè. Wij helpen vrouwen en moeders om te stralen van binnenuit.

nieuw ebook:

Plantaardige natuurvoering en Ayurveda voor kids

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Stuur een bericht!
Heb je een vraag?