Unicorn Noodle Bowl by The Indigo Kitchen

Unicorn bowl vegan go with the glow

Speciaal voor onze Plantbased-Cooking class in The Hoxton, ontwikkelde onze Foodie friend Jason van The Indigo Kitchen deze Unicorn Bowl en goed nieuws, want voor degene die de workshop hebben gemist - to bad you missed out - we mogen het receptje met je delen!

De bowl maak je in een aantal stappen. Naast het snijden van de groenten en tofu in dunne plakjes, masseer je de rode kool salade, maak je de satay saus en kleur je de unicorn noodles.

  • Ingrediënten voor de Unicorn bowl voor 2 personen:
  • 150 gram Unicorn Noodles
  • 1 x Gerookte Tofu
  • 1 x Chioggia bieten
  • 1 x Paprika
  • 1 x Lime
  • Satay Sauce
  • Een handje Rucola
  • Ingemasseerde rode kool
  • Een handje Kiemen
  • 1 x Tomaat
  • Pinda’s
  • 1/2 avocado

Nodig voor de Satay Sauce:

  • 1/4 tsp ginger powder
  • 2 tbsp soy sauce
  • 6 tbsp peanut butter
  • 1 tbsp agave
  • 1 tsp garlic powder
  • 1 tsp chili powder
  • 1/2 cup warm plant milk

Meng alle ingrediënten in een kom en voeg de saus later toe aan de bowl.

Nodig voor de Unicorn Noodles:

  • Glas noodles (mung bean noodles)
  • Rode kool
  • Citroen of Lime

Breng 1/4 rode kool in een ruime pan met water aan de kook. Wanneer het water een diepblauw/paarse kleur krijgt doof je het vuur en voeg je de noodles toe aan het water om even te weken. Je ziet ze langzaam aan blauw kleuren. Haal de noodles uit het water en hier komt de truc: Om de noodles roze te laten worden, besprenkel je citroen/ limoen over de blauwe noodles en tadaaa magic! Je ziet de noodles voor je ogen van kleur veranderen!

Ingemasseerde rode kool:

  • 1/2 Rode kool
  • Lime
  • Karwijzaad
  • Geroosterde sesamzaadjes
  • Uienpoeder
  • Knoflookpoeder
  • Chilipoeder

Snijd de kool in dunne plakjes en gooi ze in een bowl, samen met de andere ingrediënten. Masseer met je handen de kruiden in de kool.

Nu begint het leukste gedeelte, maak je bowl op met de Unicorn noodles, the kool, de fijngesneden rauwkost en tofu en top ‘m af met je heerlijke huisgemaakt satay saus!