Voedsel uit de vriezer - Hoe gezond is dat nou eigelijk?

In de vriezer heb ik altijd wel een pak doperwten liggen voor in de curry, bevroren besjes voor in de smoothie, en als ik eten over heb dan vries ik het wel eens in. Struinend naar nieuwe producten in Veganland kwam ik terecht bij Lazy Vegan: complete invriesmaaltijden boordevol groenten en proteïne. In acht minuten heb je een heerlijke voedzame maaltijd uit de koekenpan op je bord zonder vlees, zonder soja en bovenal zonder gedoe. Klinkt ideaal na een drukke werkdag of een luie zondag. 

Dit leidde mij naar de vraag: Eten uit de diepvries, hoe gezond is dat nou eigelijk? In dit artikel deel ik mijn bevindingen vanuit Westers en Ayurvedische perspectief. 

Read More

Yoga voor de Dosha's

Yoga wordt tegenwoordig op elke hoek van de straat aangeboden, in allerlei vormen en soorten. Als je zin hebt in een krachtige training kun je een ashtanga les nemen, voor een meer helende practice pak je een restorative of yoga nidra, en voor een speelse partij hang je in de doeken bij aerial yoga. Er is geen ‘one size fits all’ dus welke yoga stijl past nou eigelijk het beste bij jouw behoeften? In dit artikel deel ik hoe yoga je kan ondersteunen vanuit Ayurvedisch perspectief.

Read More

De herontdekking van je ware zelf - psychologische en spirituele groei met hulp van PRI

Een gezonde mind is essentieel voor algehele gezondheid. De mentale gesteldheid is één van de, dan wel niet dé grootste oorzaak, van ziekte in het lichaam. Iedereen draagt mentale en emotionele patronen met zich mee, verhalen die je als klein kind bent gaan geloven en die nu jouw waarheid vormen. Een waarheid die je als kind heeft beschermd, maar die nu vaak helemaal niet meer relevant is. Als je geïnteresseerd bent ik de herontdekking van je ware zelf, en als je wil leven in het hier en nu, is dit artikel voor jou. 

Read More